Teskedsorden träffade Amos Oz i Tel Aviv

Inför 10-årsjubileet reste Teskedsorden till Tel Aviv för att hälsa på vår inspiratör, författaren Amos Oz. Vi ville fråga honom om hur han ser på sin bok Hur man botar en fanatiker så här drygt tio år efter att den gavs ut.

Amos OzHemma hos Amos fick vi träffa hans fru Nily och deras 17-årige katt Freddy. Vi drack iste och Amos berättade till vår stora glädje att han nu för första gången, efter viss uppdatering och revidering, ska ge ut Hur man botar en fanatiker i Israel. Naturligtvis vill vi så småningom ge ut boken på nytt även i Sverige, för texter åldras precis som människor.

Samtalet med Amos Oz blev ett inspirerande och starkt möte. För er som kommer till Teskedsordens jubileumskväll på Stadsteatern Kulturhuset den 14 november kan jag avslöja att vi kommer att visa en del av mötet.

Vi passade även på att göra flera intressanta besök i regionen, bland annat i den lilla avlägsna och mycket utsatta byn Susia på Västbanken. Vi besökte även skolan Hand in Hand i Jaffa – ett fantastiskt skolprojekt som bygger på att judiska och arabiska elever lär tillsammans genom till exempel gemensamma aktiviteter och tvåspråkiga lektioner. Hand in Hand drivs med statligt stöd och har glädjande nog långa köer. Skolprojektet har många gemensamma nämnare med Teskedsordens arbete för mångfald och tolerans och vår förhoppning är att i framtiden kunna inleda ett samarbete med Hand in Hand.

Camilla Nagler, Teskedsordens generalsekreterare

Comments are closed.

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates