Trevligt folk för åttondeklasser!

 “För mig var utvecklingen som människa viktigast, och i andra hand den som bandyspelare. Det gav mig känslan att jag kan något”, förklarar Ahmed Hussein, Somalia bandy.

En positiv film om integration? Går det? I filmen Filip & Fredrik presenterar Trevligt folk får vi möta ungdomarna från Somalia som efter flykten från sitt hemland hamnat i Borlänge. Mötet med Borlängeborna går trögt, men en dag får de frågan om de vill kämpa för en plats i det somaliska bandylandslaget. Ett somaliskt bandylandslag? Någon måste ha tänkt långt utanför boxen.

Se trailer här.

Teskedsorden ger nu elever i årskurs åtta chansen att se en film som lyfter frågan om tolerans och mångfald. Dokumentären Trevligt folk visar med humor och värme hur något så ”enkelt” som bandy kan fungera som brobyggare. Filmen ställer frågor om rasism och utanförskap, men ger också exempel på kämpaglöd och vänskap för livet.

Se inslag i Nyhetsmorgon här.
Läs om tidigare filmprojekt här.

Från december 2015 och ett år framåt kan lärare streama filmen Trevligt folk kostnadsfritt från Teskedsordens hemsida. Länk till filmen finner du längre ner på sidan. Lösenord har skickats ut digitalt i ett följebrev till administratörer på skolor med årskurs åtta. Till filmen medföljer en lärarhandledning med konkreta tips på hur klasserna kan arbeta med filmen i skolundervisningen. För frågor om filmen eller lösenord kontakta info@teskedsorden.se.

Filip & Fredrik presenterar TREVLIGT FOLK

Undrar du något? Kontakta oss på Teskedsorden: info@teskedsorden.se


 

Skärmavbild 2015-11-22 kl. 20.45.37

Länk till film!


Namnlös

“Att ett gäng Borlängekillars mod och engagemang nu kommer att nå ut till alla åttondeklassare i klassrum runt om i Sverige och väcka viktiga tankar och diskussioner är precis vad vi i Borlänge vill. Vi tror till och med att de här timmarna av film och samtal som ni nu har framför er kan göra skillnad. På riktigt. Det är häftigt!” (Borlänge kommun)


axfoundation_logo@x2
Logga: Stieg Larssons stiftelse
Logga_ Af Jochnick Foundation
Namnlös2

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates