Stöd oss

Bild med texten: Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Du kan göra skillnad! Teskedsorden swish 123 900 27 59

Teskeden är en symbol för handling. Amos Oz menar att om vi alla bidrar, även med en liten insats, en liten tesked, kan vi släcka elden – den farliga eld som fanatismen utgör i dagens samhälle. Här har du möjlighet att visa att du har tagit ställning för ett tolerantare samhälle och stödja våra projekt. Välj själv hur!

Så här kan du bidra

Teskedsorden är en ideell stiftelse och därmed helt beroende av bidrag. När som helst kan du som privatperson stödja oss genom att ge en gåva, stor eller liten, varje krona är välkommen. Teskedsorden har 90-konto och kontrolleras därför av Svensk Insamlingskontroll. Den som vill hedra en närstående kan ge en minnesgåva. Man kan också bidra med att skänka sin aktieutdelning, och på så sätt slippa kapitalskatten.

Du kan SWISH:a din gåva på valfritt belopp till oss. Använd numret: 123 900 2759. 

Du kan sätta in pengar direkt på vårt PlusGiro: 900275-9

Du kan bli månadsgivare genom att skicka ett SMS med texten START TESKED till 72901 och bidra med 100 kr.

Du kan även ge en sms-donation genom att skicka ett SMS med texten NEJ TILL RASISM till 72901 och bidra med 50 kr.

Bild på SWISH-loggan.

GÅVOSHOP

I Teskedsordens gåvoshop finns det bland annat vackra specialdesignade smycken att välja bland. Ge bort ett i gåva, eller bär ett själv som ett tecken på ditt ställningstagande för ett mer tolerant samhälle. Många större företag och organisationer sponsrar oss i vårt arbete, några genom direkt ekonomiskt stöd, andra genom att erbjuda ett värdefullt samarbete. Hur de insamlade pengarna används berättar vi alltid om på vår hemsida. Vill du som företag stödja oss? Läs mer här.

Länk till Teskedsordens gåvoshop.

Gåvor

Stort eller smått, mycket eller lite, alla bidrag är viktiga för vårt arbete och möjligheten att stötta människor och grupper som aktivt arbetar för att riva murar mellan människor och skapa dialog och ökad tolerans. Sätt in ditt bidrag på Teskedsordens Plusgirokonto 900275-9 eller SWISH:a till 123 900 27 59. Hur mycket eller lite du än ger är du med i den gemensamma strävan för mångfald och tolerans i vår värld.

Minnesgåva

Med en minnesgåva hedrar du minnet av en närstående. Din gåva bidrar också till vårt motto – Tillsammans för mångfald och ökad tolerans. Du kan själv skriva ut minnesbladet som pdf via länk nedan eller hör av dig till oss med dina kontaktuppgifter till info@teskedsorden.se så skickar vi det till dig. För att skänka en minnesgåva sätt in ditt bidrag på Teskedsordens Plusgirokonto 900275-9 och ange namnet på den du vill hedra. Klicka här för att ladda ner minnesblad.

Skänk din aktieutdelning

Låt din aktieutdelning arbeta för ökad tolerans! Pengar ska växa och göra nytta. Genom att skänka din aktieutdelning till Teskedsordens arbete för mångfald och tolerans behöver du inte betala kapitalskatt. En tusenlapp som skulle gett dig 700 kronor efter skatt, blir 1000 starka kronor för organisationen — som är skattebefriad. Din gåva får alltså omedelbart en ökad hjälpkraft med 43 %! Ladda ned din gåvoblankett här (pdf)

Vill du veta mer? Läs fördjupad information om Aktiegåvan här (pdf)

Mer information hittar du även på www.aktiegavan.se

Svensk Insamlingskontrolls logga
Frivilligorganisationernas insamlingsråds logga

PLUSGIRO 900275-9      

Teskedsorden innehar 90-konto och kontrolleras därför av Svensk Insamlingskontroll. För att få ha ett 90-konto måste organisationen göra en årsredovisning som årligen granskas av auktoriserad revisor. Max 25% av de totala intäkterna får gå till administrativa kostnader. Resterande 75% ska gå oavkortat till ändamålet. Svensk Insamlingskontroll gör årligen granskningar där bl.a. organisationens metoder för att samla in pengar granskas.

Teskedsorden är också medlemmar i FRII – Frivilligorganisationernas Insamlingsråd och följer deras kvalitetskod.

Läs mer om det här.

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates