Så jobbar vi

Vi på Teskedsorden tror på fantasins kraft och kulturens betydelse för att skapa inlevelse i andras livsvillkor och på så vis ge en ökad förståelse för våra medmänniskor. Att oförsonligheten går allt längre ned i åldrarna är oroande – de projekt vi driver har därför en stark inriktning mot barn och ungdomar. Vi tar fram material som vi skickar ut kostnadsfritt till skolor. Vi arrangerar och medverkar i evenemang och fortbildningar med syfte att öka tolerans och respekt människor emellan.

Behovet att arbeta med tolerans i skolorna är stort. När man är yngre är man som mest öppen för nya intryck och impulser, att starta samtal om humanism och respekt med barn och unga är därför djupt meningsfullt. Sedan grundandet 2006 har vi till elever i gymnasiet skickat ut inte mindre än 800 000 exemplar av Amos Oz kloka Hur man botar en fanatiker. Läs mer om hur Teskedsorden startade.

Berättelser går som en röd tråd genom Teskedsordens arbete och ett annat av Teskedsordens tidigare skolprojektet heter Inte en främling, en serie med personliga berättelser kring ämnen som identitet, diskriminering, rasism, normer etc.

Läs mer om vad Teskedsorden menar med tolerans!

Teskedsorden tar fram kostnadsfria lärarmaterial till alla våra kulturprojekt i skolor.
Läs mer om våra aktuella projekt för gymnasieskolor här.
Läs mer om våra aktuella projekt för grundskolan här.

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates