Hem gammal

Teskedsorden grundades av Tidningen Vi år 2006, inspirerad av den israeliske författaren Amos Oz insiktsfulla bok Hur man botar en fanatiker. Stiftelsen arbetar för ökad tolerans och respekt människor emellan och har som sitt motto För tolerans Mot fanatism. Teskeden är en symbol för handling. Amos Oz menar att den människa som vill släcka en eld hämtar en hink vatten och öser över elden. Om hon inte har någon hink tar hon ett glas och om hon inte hittar ett glas tar hon en tesked. Och om vi alla bidrar, även med en liten insats, kan vi faktiskt släcka elden – den farliga eld som fanatismen utgör i dagens värld.

Oss alla-filmen

Våga ta debatten om ett Sverige för oss alla!

Smygrasismen dyker upp på kafferasten, på festminglet och bland nära och kära. Därför har vi samlat ett gäng enkla, effektiva motargument till 10 vanliga myter om invandring så att du aldrig ska behöva stå svarslös. Se filmen!

inteenframling-logo-color

Inte en främling!

Varför upplever vissa av oss att vi är främlingar i vårt eget land? Vi bad 50 svenskar, kända och mindre kända, att skriva sin personliga berättelse. Hylla mångfalden! Läs dem på Inteenframling.se

Här kan du se hur eleverna på Beckmans designhögskola tolkar begreppet tolerans, i ett filmprojekt som genomfördes våren 2011. Klicka på bilderna nedan för att se filmerna.

Bryt den onda cirkeln

Liten handling gör stor skillnad

Fall inte för fördomar

Vems skor har du gått i idag?

 

 

 

 

 

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates