Förskola

vi presenterar ett nytt material för förskolan 2018 – barnens planet!

Följ med till Barnens planet – planeten där allt kan hända! Där det blir rymdspagetti till lunch och där barnens drömmar blir till mjölk för vuxna.

Genom sånger, drömmar och hisnande fantasier upptäcker barnen sina olikheter, bråkar i matkön och är superhjältar. När barnen plötsligt möter motstånd måste de själva hitta ett sätt att få de vuxna att lyssna. Men vilken planet är egentligen Barnens planet?

Det här är en berättelse om rättigheter, olikheter och att respektera varandra. Men också om elefanttrumpeter, lejontokigheter och att få sova länge i en hängmatta.

Barnens planet sprids i första hand i Skåne, Blekinge, Värmland, Kalmar, Dalarna och Västra Götaland. Under 2018 kommer en konferens att anordnas i var och en av dessa regioner. Målgrupper är länets personal i förskola, tjänstepersoner i kommunerna och beslutsfattare. Arbetar du i någon av dessa regioner och vill ha mer information? Kontakta Projektledare Marie Spörndly på marie.sporndly@teskedsorden.se.

Intresseanmälan för workshop

Jobbar du i förskola i regionerna Västra Götaland, Skåne, Värmland, Dalarna, Kalmar eller Blekinge? Då kan du här skicka in en intresseanmälan för att få en workshop på din förskola om Barnens Planet. Klicka här!

77410607.1.1_Inlaga.LR_Sida_07

Barnens Planet har sin utgångspunkt i Barnkonventionen och riktar sig till förskolebarn i åldrarna 3 – 5 år. Materialet vill synliggöra normer, mångfald och allas lika värde på ett roligt och fantasifullt sätt. Författaren och musikern Homero Alvarez har fått uppdraget att skriva och illustrera en fantasifull bok tillsammans med förskolebarn, för förskolebarn.

Materialet består av en barnbok, musik och en handledning, och vi vill med dessa på ett kreativt och tillgängligt sätt inspirera förskolepedagoger att diskutera och arbeta med de här viktiga och ibland svåra ämnena i förskolan. Boken har även tillhörande musik som finns på Spotify.

Musiken till boken

LÅT 1. RYMDSPAGHETTI TILL LUNCH

låt 2. drömmarnas melodi

låt 3. Alla är lika olika

låt 4. barnens planet

Klicka på ikonen för att lyssna på Spotify

Handledning För förskolan

Barnens Planet i media

Normer påverkar små barn – Värmlands Folkblad 28 maj 2018. Läs här.

Arvsfonden Logga

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates