Förskola

vi presenterar ett nytt material för förskolan 2017/2018 – barnens planet!

Följ med till Barnens planet – planeten där allt kan hända! Där det blir rymdspagetti till lunch och där barnens drömmar blir till mjölk för vuxna.

Genom sånger, drömmar och hisnande fantasier upptäcker barnen sina olikheter, bråkar i matkön och är superhjältar. När barnen plötsligt möter motstånd måste de själva hitta ett sätt att få de vuxna att lyssna. Men vilken planet är egentligen Barnens planet?

Det här är en berättelse om rättigheter, olikheter och att respektera varandra. Men också om elefanttrumpeter, lejontokigheter och att få sova länge i en hängmatta.

77410607.1.1_Inlaga.LR_Sida_07

Barnens Planet har sin utgångspunkt i Barnkonventionen och riktar sig till förskolebarn i åldrarna 3 – 5 år. Materialet vill synliggöra normer, mångfald och allas lika värde på ett roligt och fantasifullt sätt. Författaren och musikern Homero Alvarez har fått uppdraget att skriva och illustrera en fantasifull bok tillsammans med förskolebarn, för förskolebarn.

Materialet består av en barnbok, musik och en handledning, och vi vill med dessa på ett kreativt och tillgängligt sätt inspirera förskolepedagoger att diskutera och arbeta med de här viktiga och ibland svåra ämnena i förskolan. Boken kommer att ha tillhörande musik som kommer att finnas på Spotify.

Projektet sprids först och främst i regionerna Skåne, Blekinge, Värmland, Kalmar, Dalarna och Västra Götaland från och med den 16 november 2017. Under 2018 kommer vi även att anordna konferenser i dessa regioner för pedagoger och övrig personal i förskola, tjänstemän i kommunerna och beslutsfattare. Arbetar du i någon av dessa regioner och vill ha mer information? Kontakta oss på info@teskedsorden.se.

Projektet är ett samarbete mellan Teskedsorden, Rädda BarnenGothia Fortbildning och Svenska Organisationen Mondiale pour l’Éducation Préscolaire (OMEP).

IMG_0033

Författaren Homero Alvarez träffar förskolebarn för att berätta om boken han skriver och fånga upp deras tankar och idéer.

Handledning För förskolan

Arvsfonden Logga

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates