Event

bild på panelsamtal där Teskedsorden presenterar Inte en främling. Här på bokreleasen på Stockholms Stadsbibliotek mars 2015

Teskedsorden finns ofta på plats på olika evenemang och är tillgängliga för att bidra med vår expertis och erfarenhet vid era samtal och seminarier. Det går även att anlita oss för workshops, föreläsningar och rådgivning. Läs mer här!

Kommande arrangemang:

teskedsorden på bokmässan

Reality Check – Sveriges första app mot rasism
Kan en app utmana fördomar och normer? Reality Check är ett spel som riktar sig främst till elever i åldern 13-19 år, med just den ambitionen. Situationerna i spelet grundar sig på intervjuer med ungdomar som själva utsätts för rasism. Det gör upplevelsen extra stark. Men i Reality Check finns också fakta kring Sveriges rasistiska historia och tips på hur man kan agera mot fördomar och intolerans. Lär dig mer om hur du kan använda den tillsammans med elever. Medverkande: Aygül Kabaca, Mångkulturellt Centrum, och Irupé Pozo Graviz, Teskedsorden.
Läs mer här.

Datum och tid: 27 september, 11.00-11.45. Sal G3.

Mot intolerans i skolan
Diskussionen om främlingsfientlighet och antisemitism är ständigt aktuell – och något vi också måste prata med våra barn om. Jessica Bab Bondes Vi kommer snart hem igen är en ingång till samtal om Förintelsen och om det allra svåraste: flykt, krig, antisemitism och främlingsfientlighet. Serieformen och det visuella berättandet gör boken lättillgänglig, trots det svåra ämnet, och passar också för lässvaga elever. Förutom vittnesmålen finns en tidslinje, en ordlista och en lärarhandledning. Jessica Bab Bonde samtalar med Camilla Rehn, Teskedsorden.
Läs mer här.

Datum och tid: 27 september, 13.30 – 13.50. Scen F4.

Teskedsorden pratar Reality Check hos Forum för levande historia
Välkommen till ett samtal om hur appen skapades – och om hur den kan vara ett viktigt verktyg mot rasism och främlingsfientlighet. Medverkande: Irupé Pozo Graviz & Theo Tamim från Teskedsorden samt Aygül Kabaca från Mångkulturellt Centrum.

Datum och tid: 27 september, 14.40 – 15.00. Monter C02:02

Möt Teskedsorden hos Lärarnas Riksförbund!
Träffa Teskedsordens utbildningsansvariga Camilla Rehn i Lärarnas riksförbunds monter och prata om hur du kan arbeta mot rasism och intolerans i klassrummet.

Datum och tid: 28 september, 11.00 – 11.30 hos Lärarnas Riksförbund.

Följ med till Barnens Planet – planeten där allt kan hända!
Där blir det rymdspagetti till lunch och barnens drömmar blir till mjölk för vuxna. Barnens planet är en berättelse om rättigheter, olikheter och att respektera varandra. Men också om elefanttrumpeter, lejontokigheter och att få sova länge i en hängmatta. Barnens planet är inte bara en bok. Det finns också en tydlig koppling mellan bild, text – och musik! Här synliggörs normer, mångfald och allas lika värde på ett roligt och fantasifullt sätt. Marie Spörndly, projektledare från Teskedsorden, och författaren och musikern Homero Alvarezleder en workshop med högläsning, musik, rörelse och reflektion.

Datum och tid: 30 september, 9.50 – 10.20 på Barnsalongen, sal A6 Monternummer A04:21

Teskedsorden på best of Popkollo i umeå

Den 28-29 september är du välkommen på Best of Popkollo i Umeå. Det är program tillsammans med UmePride innehållandes performance av These Heavy Clouds, liveljud-workshop med Emilia Röjås och öppen scen! GRATIS INTRÄDE. Mat finns till försäljning. Under lördagen 29 september hålls träffen i stora salen på First Hotel Dragonen mellan kl 10-16. Gratis inträde!

Teskedsorden // Reality Check
Teskedsorden är på plats och berättar om Reality Check, som är Sveriges första app mot rasism och är utvecklat för att stärka civilkuraget och utmana fördomar och normer.  Appen består av ett upplevelsebaserat spel och är utvecklat för att utmana fördomar och normer. Projektassistent Theo Tamim kommer och berättar mer om Reality Check, han gör även rösten till en av karaktärerna i spelet.

Datum och tid: 29 september, 13.40-14.25 på First Hotel Dragonen. Läs mer här.

Teskedsorden på skolforum

Reality Check – Sveriges första app mot rasism
I februari lanserades en app som bygger på elevers berättelser om rasism i Sverige. Välkommen till ett samtal om hur appen skapades och om hur den kan vara ett viktigt verktyg mot rasism och främlingsfientlighet. Medverkar gör projektledare Irupé Pozo Graviz och Theo Tamim, projektassistent och medverkande i appen.

Datum: mån 29 oktober, 10.30 – 11.10 på Norra Scenen.

Välkommen till Barnkonventionen! Och välkommen till Barnens Planet!
I juni beslutade riksdagen att Barnkonventionen ska bli lag i Sverige. Kom och inspireras av materialet Barnens planet, som är särskilt framtaget för att man i förskolan ska kunna arbeta utifrån Barnkonventionen. Barnens planet vill synliggöra normer, mångfald och allas lika värde på ett roligt och fantasifullt sätt. Några röster från förskolor som använder materialet: “Handledningen är innehållsrik och oerhört viktig. Den är tydlig och full med inspiration.” “Barnen vill höra boken om och om igen. De använder karaktärerna i lek och diskussion.” Medverkar gör Camilla Rehn, Teskedsorden.

Datum: mån 29 oktober, 12.10 – 12.40 på Norra Scenen.

teskedsorden på mr-dagarna

Reality Check – appen som vill utmana fördomar!
Kan en app utmana fördomar och normer? Reality Check är ett spel som riktar sig främst till elever i åldern 13-19 år, med just den ambitionen. Situationerna i spelet grundar sig på intervjuer med ungdomar som själva utsätts för rasism. Det gör upplevelsen extra stark. Men i Reality Check finns också fakta kring Sveriges rasistiska historia och tips på hur man kan agera mot fördomar och intolerans. Lär dig mer om hur du kan använda den tillsammans med elever. Medverkande: Irupé Pozo Graviz och Theo Tamim från Teskedsorden.

Kom förbi Teskedsordens monter!
Besök oss i vår monter på MR-dagarna och prata om hur vi med hjälp av utbildning, kultur och möten kan motverka intolerans, rasism och extremism. Kolla på våra projekt, spela Reality Check – appen mot rasism och läs vår publikation Förlåt räcker inte – om rasism och intolerans i skolan.

Den Globala Skolan, Seminarier

Teskedsorden föreläser och genomför workshop om mänskliga rättigheter och förebyggande arbete mot intolerans på flera av Den Globala Skolans seminarier för skolpersonal.

Läs mer om våra tidigare arrangemang här.

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates