Event

bild på panelsamtal där Teskedsorden presenterar Inte en främling. Här på bokreleasen på Stockholms Stadsbibliotek mars 2015

Teskedsorden finns ofta på plats på olika evenemang och är tillgängliga för att bidra med vår expertis och erfarenhet vid era samtal och seminarier. Det går även att anlita oss för workshops, föreläsningar och rådgivning. Läs mer här!

Kommande arrangemang:

teskedsorden på mr-dagarna

Reality Check – appen som vill utmana fördomar!
Kan en app utmana fördomar och normer? Reality Check är ett spel som riktar sig främst till elever i åldern 13-19 år, med just den ambitionen. Situationerna i spelet grundar sig på intervjuer med ungdomar som själva utsätts för rasism. Det gör upplevelsen extra stark. Men i Reality Check finns också fakta kring Sveriges rasistiska historia och tips på hur man kan agera mot fördomar och intolerans. Lär dig mer om hur du kan använda den tillsammans med elever. Medverkande: Irupé Pozo Graviz och Theo Tamim från Teskedsorden.

Tid och plats: fredag 16 november, 13.00 – 14.00 sal C8.

Kom förbi Teskedsordens monter!

Besök oss i vår monter på MR-dagarna och prata om hur vi med hjälp av utbildning, kultur och möten kan motverka intolerans, rasism och extremism. Kolla på våra projekt, spela Reality Check – appen mot rasism och läs vår publikation Förlåt räcker inte – om rasism och intolerans i skolan.

Den Globala Skolan, Seminarier

Teskedsorden föreläser och genomför workshop om mänskliga rättigheter och förebyggande arbete mot intolerans på flera av Den Globala Skolans seminarier för skolpersonal.

Läs mer om våra tidigare arrangemang här.

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates