Event

bild på panelsamtal där Teskedsorden presenterar Inte en främling. Här på bokreleasen på Stockholms Stadsbibliotek mars 2015

Teskedsorden finns ofta på plats på olika evenemang och är tillgängliga för att bidra med vår expertis och erfarenhet vid era samtal och seminarier. Det går även att anlita oss för workshops, föreläsningar och rådgivning. Läs mer här!

Kommande arrangemang:

 Lansering av Sveriges första app mot rasism

Den 19 februari lanserar Teskedsorden Sveriges första app mot rasism. Välkommen på mingel och samtal på Mångkulturellt centrum i Fittja. Lyssna till Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke och var med när Irupé Pozo Graviz (Projektledare) och Aygül Kabaca (Projektassistent) presenterar appen Reality Check och projektet APPropå Rasism.

Med Reality Check – Sveriges första app mot rasism – vill vi nå ungdomar i åldrarna 13 – 19 år. Spelet är utvecklat för att utmana fördomar och normer och är baserat på ungdomars upplevelser av rasism i vardagen. Appen med tillhörande handledning ska inspirera till samtal om rasism och andra former av intolerans. Både lärare, elever och allmänheten kan använda sig av appen och ladda ner den kostnadsfritt. Vänligen OSA senast den 14/2 till info@teskedsorden.se.

Plats: Mångkulturellt centrum, Värdshusvägen 7, T-bana: Fittja
Datum och tid: Måndag 19/2 kl. 15-16.30 

FORTBILDNINGSDAG Barnens planet

Onsdagen den 21 februari arrangerar vi en fortbildningsdag för förskolepersonal som är verksamma i Västra Götaland. Vi fokuserar på mångfald, demokrati och barns rätt till inflytande och delaktighet. Kom, stärk dina kunskaper och inspireras till att driva frågorna vidare!

Plats? Göteborgs universitet, Pedagogen
När? Onsdagen 21 februari, 9.30 – 16.00
Vi har plats för 180 personer. Först till kvarn gäller.

Fullbokat!

Här hittar du program och mer information om dagens föreläsare.

Det kostar inget att delta. Vi bjuder på fika. Resa, lunch och övernattning ingår inte.

FRUKOST MOT RASISM

Den 21 mars, som av FN har utsetts till världssamfundets dag mot rasism och diskriminering, anordnar Teskedsorden tillsammans med Mångkulturellt centrum och Civil Rights Defenders ett frukostmöte för studenter, lärare, ideell sektor och politiker. Medverkar gör bland andra Irupé Pozo Graviz, projektledare på Teskedsorden, Aygül Kabaca, utbildare på MKC och kriminologen Leandro Schclarek Mulinari. På mötet bjuder vi på tre korta samtal som alla anknyter till dagens tema. Ett av dem handlar om projektet Appropå rasism som nu resulterat i Reality Check– Sveriges första app mot rasism som lanseras i slutet av februari. Förhoppningen är att initiativet ska bidra till att öka medvetenhet för dessa frågor och stärka skolor och organisationer i kunskapsarbetet kring rasism.

Datum och tid: 21 mars, kl. 08.30-09.30 (frukost från 08.00)
Plats: Norstedtshuset, Tryckerigatan 4, Caféet, (T-bana: Gamla Stan)

Anmälan: info@teskedsorden.se


Den Globala Skolan, Seminarier

Teskedsorden föreläser och genomför workshop om mänskliga rättigheter och förebyggande arbete mot intolerans på flera av Den Globala Skolans seminarier för skolpersonal.

Läs mer om våra tidigare arrangemang här.

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates