Event

bild på panelsamtal där Teskedsorden presenterar Inte en främling. Här på bokreleasen på Stockholms Stadsbibliotek mars 2015

Teskedsorden finns ofta på plats på olika evenemang och är tillgängliga för att bidra med vår expertis och erfarenhet vid era samtal och seminarier. Det går även att anlita oss för workshops, föreläsningar och rådgivning. Läs mer här!

Kommande arrangemang:

Teskedsorden på Barnrättsdagarna i örebro

Sveriges första app mot rasism – skapad MED och FÖR ungdomar
I början av 2018 lanseras Sveriges första app mot rasism. Genom projektet har det varit självklart att involvera målgruppen (13-19 år) i diskussioner om utseende, innehåll och tilltal. Innehållet i appen baseras på verkliga händelser fångade i intervjuer med ungdomar. Vardagsrasismen i dagens Sverige blir därmed synliggjord genom deras berättelser.I appen finns även verktyg för att kunna se och förstå vardagsrasism samt kunna ingripa när det behövs. Appen är ett samarbete mellan Teskedsorden, Mångkulturellt Centrum och Anna-Lindh stiftelsens svenska nätverk, med stöd från MUCF och Arvsfonden. Föreläsare: Naomi Grossman, Teskedsorden och Marit Nygård, Mångkulturellt centrum

Datum och tid: 25 april 13.15 – 14.15
Plats: Studion i Conventums kongresshall Örebro

Besök vår monter på Barnrättsdagarna!
Du hittar även Teskedsorden i monter nr.23. Kom förbi och prata om vårt senaste projekt för förskolan, Barnens Planet, Sveriges första app mot rasism, Reality Check eller hur du på bästa sätt kan arbeta med tolerans och mångfald med barn och unga. Välkommen!

Du hittar hela programmet för Barnrättsdagarna här.

 

Den Globala Skolan, Seminarier

Teskedsorden föreläser och genomför workshop om mänskliga rättigheter och förebyggande arbete mot intolerans på flera av Den Globala Skolans seminarier för skolpersonal.

Läs mer om våra tidigare arrangemang här.

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates