Anlita oss

Teskedsorden kan anlitas för workshops, föreläsningar eller som rådgivare i våra frågor. Här är några exempel på områden där vi kan bidra med kunskap, utbildning och material:

Diskriminering och normbrytande arbete. Vårt projekt Inte en främling startades för att utmana normer och fördomar. Grundtanken är att alla människor ska ha rätt att definiera sig själva – eller låta bli att definiera sig alls – oberoende av begränsande normer.

Näthat. Internet är översköljt av rasism och hat. Hur tar vi tillbaka nätet? Extremhögerns resa från samhällets utkant till de europeiska parlamenten har skett parallellt med deras allt starkare internetnärvaro. Nätet har gett främlingsfientliga grupper och partier fritt spelrum att sprida sitt hat, i våra kommentarsfält, i sociala medier och på oräkneliga egna webbsajter.

Långsiktigt arbete i skolan. Varför fungerar det inte med bara en temadag mot rasism? Vad är det som krävs för att ett toleransprojekt ska lyckas?

Tolerans – vad är det och varför behövs det? Hur möter vi på bästa sätt den ökade främlingsfientligheten och intoleransen i Sverige och Europa?

Lovisa Fhager Havdelin

Lovisa Fhager Havdelin

Generalsekreterare

Lovisa Fhager Havdelin önskar verka i en värld där alla människor kan uppskattas, respekteras och ha inflytande. Med bakgrund i svenska och internationella organisationer likt Läkare Utan Gränser, Peace Dividend Trust, Unicef och Amnesty flätas arbete och fritid samman genom hennes intresse och engagemang för människor. Lovisa valde att studera Politiskt Magisterprogram med Statsvetenskap och Mänskliga Rättigheter som inriktning vid Lunds Universitet. Idag sitter hon också i styrelsen för organisationen WONSA (World Of No Sexual Abuse). Lovisa tilldelades 2015 utmärkelsen årets FN-supporter och har utvalts att under 2016 delta i Anna Lindh Academy:s ledarskapsprogram om mänskliga rättigheter. Hon sitter även i Nationalkommittén för Raoul Wallenbergs dag och är rådgivare i United Nations Foundation +Social Good Connector.

E-post: lovisa.fhagerhavdelin@teskedsorden.se

lisabjurwald kopia2

Lisa Bjurwald

Journalist, författare, styrelseledamot i Teskedsorden

Lisa har 20 års erfarenhet som journalist, både i Sverige och utlandet. Hon har skrivit för Expressen, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet samt ingått i antirasistiska Expos redaktion. 2010 fick hon Europaparlamentets journalistpris i Sverige (presskategorin) för ett Expo-reportage om islamofobi. Lisa är också författare och har utkommit med tre böcker: God dag kampsyster (med Maria Blomquist, 2009), Europas skam (2011) samt Skrivbordskrigarna. Hur extrema krafter utnyttjar internet (2013). Lisa är utbildad i statsvetenskap med inriktning på krishantering och internationell samverkan vid Försvarshögskolan och Uppsala Universitet.

E-post: info@teskedsorden.se

Ebba Laurin

EBBA LAURIN

Projektledare, företagssamarbeten 

”Jag är här. Jag skulle inte varit här. Det skulle en liten flicka från samma barnhem som jag. Hon dog på ett barnhem i Seoul några dagar innan hon skulle åka till Sverige. Det blev jag som kom till pappa och mamma i Lund”.

Ebba är född i Sydkorea, uppvuxen i Lund. Hon studerade vid Glasgow Universitet. Efter 15 år i näringslivet disputerar hon från Handelshögskolan i Stockholm i mars 2017. Hur är det att se annorlunda ut i näringsliv och akademin? Hur är det att både tänka och göra annorlunda? När Ebba berättar om sin värld för barn eller vuxna så gör hon det med värme, humor, allvar och engagemang. Roliga historier varvas med allvar. När Ebba var liten tänkte hon att det enda hon visste att hon kunde bli riktigt bra på var detta: Att vara sig själv. Efter framgångar i både näringsliv och akademin så vet Ebba att den devisen har varit bärande.

”Välkommen till min värld” är en engagerande föreläsning där Ebba berättar om sina erfarenheter och sitt liv med mycket humor.

E-post: ebba.laurin@teskedsorden.se

Irupé Pozo Graviz

IRUPÉ POZO GrAVIZ

Projektledare

”Så kan man väl inte heta om man är svensk?” Irupé Pozo Graviz föreläser om att inte alltid få höra till, om identitetsskapande och jämställdhet. Irupé tror på att litteratur, konst, musik och skapande bygger broar mellan människor och ökar förståelsen. Hon är utbildad i utbildningsvetenskap och media och kommunikation och arbetar på Teskedsorden som projektledare och föreläsare.

Under de senaste tre åren har hon arbetat som administratör för Svenska Röda Korset. Hon har även arbetat med mottagandet av flyktingar, som lärare och i olika demokratiprojekt. Irupé håller föreläsningar för alla målgrupper.

E-post: Irupe.Pozo-Graviz@teskedsorden.se

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates